default_mobilelogo

Oppdrett

 

Hjorteoppdrett er en forholdsvis ny næring i Norge.
I dag er det ca 63 oppdrett her i landet.

Fordeler og ulemper

Fordeler:

  • Etterspørselen etter hjortekjøtt er stor.
  • Hjorten kan utnytte areal som ikke har stor alternativ bruksverdi.
  • Hjorteoppdrett er forholdsvis lite arbeidskrevende sammenlignet med tradisjonelt husdyrhold.
  • Det krever mindre investering i form av bygningsmasse sammenliknet med tradisjonelt husdyrhold.
  • Hjortekjøtt er et eksklusivt nisjeprodukt med høg kilopris.
  • Holder kulturlandskapet i hevd.

Ulemper:

  • Det finnes ingen etablerte slakte- og omsetningsordninger.
  • Dette må man finne ordninger på selv, men i tillegg så har en da sjansen til å ta ut større verdi av det en selger.

Kostnader ved hjorteoppdrett

  • Gjerdekostnadene og rydde gater til gjerdinga er den store kostnaden.
  • Selve kostnadene på gjerdematerialet vil komme på ca. 60,- pr. m.
  • Livdyr: kalver: 7500,- 1 1/2 åringer: 7-10 000,- voksne: 10-15 000,-

 

Velkommen

Du er velkommen til en hyggelig smaksopplevelse her hos oss!

Bent Stiansen


"Dette er himmelske råvarer"

jublet juryleder i Det Norske Måltid, Bent Stiansen, da han vurderte smak, konsistens og utseende på hjortefileten fra Løiten Hjorteoppdrett.

Løiten Hjorteoppdrett

Brendholen

2344 Løten

Telefon: 922 57 963

post@loitenhjorteoppdrett.no
www.loitenhjorteoppdrett.no

mat